Seidur från Gröna Gången

Seidur fick sin klass 1 bedömning redan som 4-åring. Deltog på avelschampionatet på SM-14 och fick silver i sin klass med totalen 8.39, rid 8.52

Han syns verkligen i mängden, han är kolsvart och hans brutna bläs lyser om honom. Ett extra plus är att han har ett blått och ett brunt öga som ger honom ett eget Seidurutseende.

Hinrik Sigurdarsson tränade och visade Seidur som 4-åring då han i juni 2009 fick sin förstaklassbedömning, både exteriört och ridegenskapsmässigt. 2011 visades han på Wången och fick då totalt 8.19. Sedan mars 2014 finns Seidur hos Reynir i träning. På kort tid har de ridit ihop sig och på avelschampionatet i Wången på SM, fick han allt att klaffa, totalt fick Seidur 8.39 med 8.52 för ridegenskaperna. Framöver så kommer ni att se Seidur och My Tengelsen på tävlingsbanorna.

Seidur har en stark Orristam bakom sig. Om hans föräldrar kan ni läsa om under stamtavlan. Både Ypsilon och Skipting finns hemma på gården om någon skulle vilja träffa dom, båda är otroligt trevliga och flotta individer. Ypsilon har visat sig vara en stark nedärvare inom aveln, Skipting fick avelspris I 2014 då  hennes avkommor har visat mycket gång och är enormt trevliga individer.

Han är mycket trevlig att hantera och är underbar med sina ston och deras föl. Helt okomplicerad häst på alla sätt med stor social kompetens.

Har ni frågor är ni hjärtligt välkomna att höra av er.

Se även Seidurs bildgallerier:

Seidur från Gröna Gången