Stamtavla

Far: Ypsilon frá Holtsmula
Seidurs pappa är Ypsilon frá Hóltsmula. Ypsilon har fyra helsyskon i första klass, Ymir, Ylja, Yrja och Yrdlingur. Ypsilons mamma Yrpa är själv obedömd men är efter den kända hingsten Feykir frá Hafsteinsstödum. Pappa till Ypsilon är Orri frá Thufu.

Ypsilon har nu visat sitt avelsvärde genom bla Dúsa frá Húsavik, tot bedömd på Landsmót (där hon kom fyra) till 8.40. Vaenting frá Ketilstödum som är bedömd till 8.06 som fyrgångare. Prinsessa från Gröna Gången totalbedömd på 8.00.  

Seidur är bedömd till 8.01 som fyråring, samt halvbrodern Keilir (u:Katla, 2a klass)  som har en totalbedömning på 7.91 som fyrgångare (10 för man och svans, precis som sin far). Flera klass 2-avkommor finns.

Mor: Skipting frá Bakkakoti AVEL I
Seidurs mamma heter Skipting frá Bakkakoti som har en totalbedömning i klass 1. Hon har speciellt bra tölt och bär sig mycket väl under ryttare. Hennes pappa är den hederspremierade Thorri frá Thufu. Mamma till Skipting heter Saga frá Bakkakoti som själv är ett oinridet och därmed obedömd, men är fn mamma till 2 stycken klass 1 avkommor samt 1 stycken klass 2 avkomma. 

Skipting är en stark nedärvare till sina avkommor. Se nedan under syskon.

 

Bild ovan, Spadi 3 år.

Ypsilon frá Holtsmula

Skipting frá Bakkakoti

Spadi 3 år