Om oss

Susanne

Skaparen och drivaren från starten, är väl utan tvekan Susanne, självklart hade inte gården utvecklats till vad det är idag utan alla andra i familjen som slitit och släpat genom åren som gått.

Susanne började som ung rida på halvblod och större ponnies och hon var mycket aktiv med detta fram till hon var drygt 20 år. En period var det bara jobbet och familjen som gällde men när Susanne var 29 år kom hon första gången i kontakt med den underbara lilla Islandshästen. Hon red sedan regelbundet på olika turridningar och bestämde sig att köpa egna så fort det praktiskt var möjligt.

1996 gick flytten ut till landet och då köptes de första 2 islandshästarna in till familjen. Den ena var ett dräktigt sto, därmed började aveln Gröna Gången.

Susanne är född 1961 och har jobbat inom IT-sektorn i dryga 30-talet år på ett flertal större företag i Stockholm.  Numera anställd hos Enköpings Maskin Central, säljare av bland annat Hästbussar.

Sedan 2019 driver Susanne även Susannes Dog Rescue, hjälper spanska övergivna hundar att få nya hem i Sverige.

 

Martin
Martin kom in i Susannes liv redan 1990, de blev sedan ett par 1995. Martins stora intresse i livet är motorcyklar, det har hunnit bli några genom åren och än är det inte tomt i garagen på dessa tvåhjuliga skapelser. Den stora frustrationen är ju att gården och alla hästarna tar så mycket tid att fritiden aldrig räcker till att pyssla med älsklingshobbyn.

Men utan Martin skulle gården stanna, han är en mångsysslare utan dess like. Det är han som håller ordning på stort och smått och tjatar på oss andra tills saker och ting blir gjorda.

Martin är född 1965 och har ett stort hjärta för djur. Trots att han ibland kan låta lite vrång så älskar han djuren, och vissa av dom mer än andra. Och genom åren har han blivit duktig på att se vad som är bra och mindre bra. Martin rider inte.

 

Camilla
Camilla är Susannes dotter och heter Lindström i efternamn, ej att förväxla med Susanne och Martins efternamn som är Sjöström.

Camilla är född och uppvuxen med Islandshästar. 1997 när vi flyttade ut till gården var hon 9 år gammal. Galnare unge fick man nog leta efter när hon red fram i skog och mark som en galning, lika många gånger befann hon sig på hästen som på sidan om.

Hon har alltid varit en stor entuisiast till hästar och älskar dessa djur, både att rida och sköta om dem. Hon har tävlat på högsta nivå, tränat hästar, undervisat mm. Hon har deltagit aktivt i gårdens avel tillsammans med mamma Susanne. Har alltid haft minst ett eget avelssto, ibland fler.

Camilla är utbildad elektriker men arbetar deltid som teknisk innesäljare. Snart färdigutbildad Fysioterapeut för Häst och Hund, Camilla Lindström - TCM Akupunktur & Fysioterapi för Häst & Hund.

Camilla är född 1988.

 

  

Susanne Sjöström

Martin Sjöström

Camilla Lindström